Volgende project is alweer aan de gang.
De bestelde planten en bomen worden opgehaald. Dit is een avontuur op zich. Bestelbus huren, op naar Amondola en daar worden de planten door twee ‘zeer behulpzame mannen gepakt (lees in een zeer laag tempo en redelijk chagrijnig; plantje voor plantje, zonder uitleg over welke planten het zijn; en dat keer 300)… Het geduld wordt op de proef gesteld… ‘piano, piano’. Ach er hoeven er maar 300 in de grond, dus alle tijd🤣.
Eenmaal terug op ons terrein wordt alles uitgestald want voordat we ze in de grond zetten is het een hele puzzel…want tja, hoe zie je nu welke plant wat is en waar je ze dus moet neerzetten?
Ok rozemarijn, lavendel en rozen kunnen we wel onderscheiden… maar dan de rest. Latijnse namen op een papier en in het echt een dun stammetje met of zonder knop, met of zonder bladeren…
Hmmmm en dan onderscheiden wat wat is… kansloos dus. Dan de Plantenapp…ook kansloos… en nee….er hing dus ook geen keurig kaartje aan. Het zijn ‘stammetjes met dode bladeren (of zullen het alvast de herfstkleuren zijn?). Ach we besluiten ‘gewoon te gaan doen’…want dit duurt te lang; dan maar gewoon die stammetjes in de grond en hopen dat het goed gaat…er kan toch weinig fout gaan?
Dus bijna alles wordt in de grond gezet… nog ongeveer 60 te gaan… Dit is vergeleken met de lavendel (5000) natuurlijk een lachertje… We zijn er best handig in… gaten maken, bakje of zakje van de plant eraf, plant in de emmer met water, plant in het gat, aarde erbij, gat weer dicht en volgende…. En nu hopen op een beetje regen! Ik herhaal een beetje!!!
En dan komt later het belangrijkste; hoe te maaien tussen alle planten door?Ai…kleine plant=kwetsbaar… ach het zal wel goed komen.
Wij zijn zeer benieuwd naar het resultaat. Wordt het een mooie fleurige bedoening of dooie meuk? Hhhmmm we gaan het zien.
Info@camping44.com
0031649909462 (Whatsapp)