Kerstvakantie🎅
Ook op camping44 is het vakantie. De jongens hebben vrij van school (natuurlijk wel met het nodige huiswerk (compiti) in de tas (“dat doe ik later papa!”)) en ook wij doen niet zoveel.
Dus nu is het nog helemaal stil in huis😴: kerstboomverlichting aan , top2000 en een kopje thee na een flinke ochtendwandeling met Pippa🐕.
De afgelopen dagen vooral veel spelletjes (Carcassone, Ticket to ride (de Amsterdam versie is uit, dus die wordt besteld),etc.)gespeeld, televisie gekeken ( en dan met name Ikvertrek, Stuk tv en Calvijn)( en ook al vind ik dat ze iets teveel schelden en vloeken, wij zijn wel fan!: Jachtseizoen en Roadrippers🚗)(als ze nog een keer een overnachtingsplek zoeken…hier zijn ze welkom!) en gewandeld.
Nu is het ff niets doen ook goed voor lijf en leden. Rachel heeft last van haar onderrug en haar handen (massage 💆‍♀️zou welkom zijn) en Rens van zijn schouder (peesontstekking en nog wat termen). Dus iedere week naar de fisioterapia… en pillen, veel pillen.
Daar kunnen we wel heen ondanks de lockdown. Ja ook hier is t weer een lockdown, maar deze keer een soort van intelligente lockdown. Nederlanders kennen dat, wij hier in Italië nog niet. Dus verwarring 🤯alom. Wat mag en wat niet. Vandaag is het “oranje”: winkels zijn open, horeca niet, je mag op familie bezoek met 2 vw en minderjarigen, je mag (als je plaats minder dan 5000 inwoners heeft) 30 km om je huis heen ook de natuur 🏞in en natuurlijk naar je werk of arts. Gisteren en ook donderdag weer was en is het “rood”. Dan mag je niet verplaatsen. Tenminste , wel voor werk en gezondheid. Maar ook als je met 2vw op bezoek gaat bij vrienden en familie. Winkels zijn dicht, behalve…(veel). Oh ja en je mag niet tussen de regio’s reizen,behalve als je in een plaats met minder dan 5000 inwoners woont. Mondkapjes😷 altijd op. Poeh gelukkig, dat is nog hetzelfde! Nu begrijp ik waarom zoiets ” intelligente lockdown” heet🙄.
Maar goed vandaag dus ” oranje”, de bergen helemaal bedekt met een verse laag sneeu🗻, de sleetjes in de auto… helaas! Harde wind en straks veel regen.
Dus spelletjes, Stuktv etc. OLeuk en ook goed voor lijf en leden.
(Oh en natuurlijk huiswerk… met twee enthousiaste jongens)
Fijne dag allemaal!
Buona giornata tutti!