Calcio is voetbal en voetbal is belangrijk. Nu is het spelletje overal hetzelfde: twee teams die tegen elkaar spelen en het team dat t meest scoort wint. Hoe het gespeeld wordt is overal anders…maar goed een bal, twee doelen, wat lijnen…
Maar dan ben je er nog niet als je verhuist naar een ander land. In Amstelveen was douchen op de club al een vreemd iets geworden…en als er een douche werd gebruikt was dat snel. Ff het vuil afspoelen en dan snel een handdoekje over de natte haren en de kleren weer aan.

Hier in Italië wordt dat de anders aangepakt. Het begint al in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er moeten natuurlijk nieuwe kicksen worden gekocht, tot zover niets nieuws, maar dan komt het. Bij de spullen die je nodig hebt hoort ook een badjas ( die doe je aan direct na het douchen) en een voetenmatje ( daar ga je opstaan met je natte voeten).
In de eerste weken vonden Joep en Siem dit maar raar. Maar nu het volgende seizoen weer begint hebben de heren ook een badjas. De matjes zijn nog ff onzin.

Steeds meer Italiaans…alhoewel zij nog gewoon met natte haren na buiten lopen, terwijl de andere jongens staan te föhnen. Volgend jaar ook een föhn?