Cena in vigna 🍷🍽
Deze donderdag was een andere dan normaal…. de wijnproeverij (degustazione) 🍷was verplaatst naar de woensdag ivm een speciale avond op de wijngaard van Saputi. Eens in de zoveel tijd organiseren zij een speciale avond; een avond waarop een bekende kok wordt “ingevlogen” die dan een bijzonder menu presenteert aan de genodigden (vind ik een bijzonder mooie zin, al zeg ik het zelf).
Nu staan wij bekend als culinaire liefhebbers, die graag zelf ook de zaterdagen gebruiken om heerlijk te kokkerellen👩‍🍳👨‍🍳. Samen staan wij dan aan het aanrecht en gebruiken het liefst alleen verse producten en kruiden uit de eigen tuin. Of wij gaan op zoek naar de beste restaurants om uren lang te genieten van de verschillende gangen die ons dan worden gepresenteerd.
Uh🤔, nee dus haha (meestal zijn wij vergeten boodschappen te doen, eten wij graag ene pizza🍕, wordt het een bak yoghurt , kookt Joep, etc.)( maar ik moet er wel bij zeggen dat Rachel👱‍♀️ in de winter heerlijke gerechten heeft gemaakt). Maar goed Rachel wilde heel graag en ik wil Rachel heel graag, dus gingen wij daarheen. Natuurlijk kan je dan niet in je gewone kloffie 🩳🧦aankomen… dus er moesten kleren worden gezocht. Voor Rachel normaal ook geen probleem, echter nu werden meerdere jurken👗 afgekeurd; te netjes, te truttig en teveel chloorvlekken. Gelukkig vond zij nog een mooie jurk en ik een witte blouse(zeg je dat ? stuur uw antwoord in naar..) en wij waren ready to go.
Op een kilometer afstand van ons huis bevindt zich de wijngaard. Het zag er prachtig uit; lichtjes 💡 tussen de wijnranken, tafels gedekt tussen dezelfde wijnranken en een bar vol met de lekkere, goede wijnen van Saputi (van horen zeggen (dwz al onze gasten en Rachel natuurlijk) , daar ik geen wijn drink). Er was echter een probleem; de familie Schrama (gasten op onze camping) had ook vrienden meegenomen en wij hadden gedacht dat er wel plek voor hen was. Dat was er dus niet….ai.
Maar dat was geen enkel probleem bij de familie Saputi. Er werden tafels en stoelen opgehaald met een vrachtwagen🚚, deze werden bij de andere geplaatst💪. Voor de kinderen werd snel cola aangerukt en alles werd fantastisch opgelost. Dat noemen wij nu echte service!! Complimenti!
Een ieder kreeg een glas wijn (deze houdt je dus aan het pootje vast!) en daarna een amuse (Amuse is een zeer klein gerecht ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Het werkt zo als eetlustopwekker. Een amuse wordt vaak bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant aangeboden(overgenomen van wikipedia).
Deze waren voortreffelijk! Toen iedereen aan tafel zat, kwam er nog een man met gitaar 🎸 en een prachtige stem… zodat het filmdecor🎬 helemaal af was (trouwens de ondergaande zon zorgde in de verte voor een extra spektakel.
In de bijgevoegde foto kunt het menu zien, maar proeven wordt een ander ding. U zult mij dus op de blauwe ogen moeten geloven, dat het van het eerste tot laatste hapje zeer goed en lekker was! Tijdens het eten kwamen de bedienende dames en heren👱‍♀️👱‍♂️ langs met water, hapjes en steeds andere wijnen van Saputi.
Het was een bijzondere belevenis zo vlak bij huis. Helaas voor onze gasten is het niet iedere week en zijn de komende evenementen al uitverkocht. Waarschijnlijk de 23ste augustus📅weer mogelijkheden. Tot die tijd, gewoon iedere week de wijnproeverij op ons terras. Ook gezellig, ook een fantastisch uitzicht , een lekker plank vol met lokale kazen en hammen/worst en zeer charmante en sympathieke bediening. 😉
Kortom.. het was zeer geslaagd en onze dank (dus nu even in het Italiaans voor hen… “Grazie mille a tutti da Saputi, per una serata meraviglioso. complimenti per il cuoco e il servizio, per la location e per l’ospitalità e il servizio!!) !
Ps wij gaan nu tenten schoonmaken, dus helaas geen tijd meer om mijn relaas te doen van de mier 🐜die op de een of andere manier via mijn benen omhoog was gekropen. De balzak🕰😱 bleek een goede plek voor hem en dat was hoogst irritant. Ik mocht van Rachel niet openlijk krabben en kon moeilijk de broek omlaag doen. Dus had ik bedacht door te duwen hem te doden. Ik weet niet of het gelukt is , maar ik had later geen last meer😁.