Zaterdag vertrokken de laatste gasten weer terug naar Nederland 😪en daarna ging het hek dicht (niet echt natuurlijk want het is zo’n gedoe met het open en dichtdoen).
Nu begint er weer een andere periode… de periode van opruimen 🧽🏥als eerste. Eigenlijk waren wij daar al deels mee gestart, met behulp van vrienden. Tenten ⛺worden afgebroken en opgeruimd, meubilair
/matrassen/inventaris gaat naar het magazijn, beddengoed nog een keer goed gewassen, etc. De zon schijnt weer ( na een vrij wisselvallige week)(we kijken weer uit op de besneeuwde toppen van het Sibillini gebergte🗻) en dan is dat lekker werken. Straks zijn alle plekken weer leeg en krijgt de grond en het gras de tijd om te herstellen. Het zwembad is nog open (je weet nooit of de temperaturen nog ff omhoog gaan en de jongens een duik 🥶willen nemen), maar moet straks ook winterklaar worden gemaakt.
Verder gaan we morgen aan de gang met de website ( we krijgen nu al reserveringen en informatieverzoeken voor 2021) en dan, ergens deze week: de olijfoogst!!
Daar hebben we zin in: graadje of 21, blauwe lucht ☀️en 220 bomen ( straks de netten en de bakken schoonwassen). Nu hebben we ook een goede oogst nodig , want met zoveel adoptiebomen gaat er straks heel wat olijfolie richting Nederland. En voor de mensen die een nieuwe boom hebben geadopteerd,goed nieuws: over 2 weken gaan die geplant worden!!
Dus druk? Ja! Vervelend? Nee! Na een toch, ondanks de corona, gezellig en leuk seizoen zien wij dit ook als ontspanning. Meer tijd voor ons zelf ( bijvoorbeeld uitslaapmogelijkheden voor bepaalde familieden😴) en elkaar (gisteren lekker gewandeld, walnoten verzameld en in de zon gezeten).
Wat rest is een dankjewel richting alle gasten van afgelopen seizoen ( Nederlanders, Belgen, Duitsers en Italianen). Dank voor jullie vertrouwen, jullie gezelligheid en enthousiasme. De positieve beoordelingen in woord en op schrift, maken ons blij en trots!! Ook dank aan allen die ons ook dit jaar weer hebben geholpen met van alles en nog wat (gras maaien, plukken, planten, snoeien, denken, fikkie steken, graven, bouwen en afbreken). Oh en dan vergeet ik onze trouwe aanhang op Facebook en Instagram, want met “delen” en “like” helpen jullie ook!
GRAZIE E CI VEDREMO!
(Betekent “dankjewel en we zien elkaar” en dat mag je letterlijk nemen😉)
Ps we blijven jullie op de hoogte houden van alles wat wij deze winter doen, veranderen en vernieuwen)