Het is donderdagavond en echt zo’n dag dat je denkt… wat heb ik nu eigenlijk gedaan?
Nou dat zal ik vertellen….Iets compleet gekmakends!🤣😊 Althans voor mij dan. Niet voor Rens, die is de rust en de structuur zelve….maar serieus…ik dacht dat ik gek werd?!?!
Wij gaan natuurlijk bijna open dus tijd om alle matrassen van zolder te halen en de daarbij horende hoezen. Want tja in september hebben wij alle hoezen lekker gewassen en schoon opgeruimd. En dan heb ik het dus over die hoezen met een rits. Weet je wel… van die hoezen die je er afhaalt als je kind bijvoorbeeld de hele boel heeft ondergespuugd of in zijn bed heeft geplaatst of de eerste keer seks wat misschien wel mis ging….nou ja of gewoon als lekkere verfrissing van je matras.
Ok, nou die hoezen waren er dus af. (Gelukkig een paar ook niet…).
Alle matrassen worden door Rens naar beneden gesjouwd en door mijn schoonvader en mij naar de tenten gebracht… ok, tot zover lekker soepel..nu nog even de hoezen erom en klaar. Er wordt een paperclip gepakt, want anders krijg je de hoezen nooit aan elkaar.
Dus met stapeltje ‘complete hoezen’ weer richting de tenten. Grote en kleine hoezen… voor de twee- en eenpersoonsbedden.
Hmmm klinkt als een snel klusje. Tot het moment dat ik een matras op het eerste deel van een ‘complete hoes’ leg🤔. Ik pak de paperclip die al die tijd in mijn mondhoek zat (zodat ik deze niet kwijt kon raken) en zoek de rits. Voor diegene met een beeldende fantasie, er is dus zo’n heel klein stukje rits waar je je paperclip in moet frunniken en dan… als je twee bij behorende hoezen hebt, kun je de hoes zo dichtritsen.
Ja, ok… Wij hebben de matrassen en de hoezen zorgvuldig opgeslagen…maar de hoezen na de wasbeurt gewoon als lossen delen. Dus geen ‘complete setjes’.
Er moeten dus complete setjes komen, ja ik je hoor je denken… ‘dat is toch logisch’. Ja theoretisch gezien wel maar ja, zo pakte het dus niet uit. 😉
Ach zo lekker georganiseerd als ik ben, ga ik met de hoezen lopen en probeer setjes te creëren… 1 rits en 1 pikkie samen! Klinkt simpel. Maar hoe dan?!?! Hoezo lijkt het alsof ik alleen maar heen en weer aan het lopen ben tussen de tenten! En Rens had eerder echt alles goed gestructureerd en georganiseerd… Wat gaat er dan toch nog mis?! 😅
Ok stop. Ik stop en denk na. Ja, ik begin opnieuw. Ik pak een deel van de hoes met een pikkie en een deel met de rits, paperclip (opnieuw in mijn mond, sorry voor diegene die dit echt ranzig vinden) en leg ze keurig op elkaar. Gelukkig… ik kan nog een keer met ritsen beginnen. En net op het moment dat ik een kleine glimlach wil produceren heb ik nu weer een stuk hoes over. Neeeeee, hoe kan dit nou? 🤪
Opnieuw. Open ritsen, matras er opnieuw in (omdat het zo lekker soepel in elkaar glijdt, not!) en opnieuw dichtritsen met die paperclip precies in de juiste hoek anders blijft die hangen en weer hetzelfde probleem. Weer een stuk hoes over! Ok, nu word ik dus oprecht geïrriteerd en onrustig! Dit kan wel eens mijn volledige humeur verpesten! Waarom lukt dit niet???
En dan, precies op dat moment komt Rens binnen, alsof hij de spanning door de tent heen voelde. Rens die alle kussens aan het uitlopen (rondbrengen) was.
“Stop, nu, straks heeft iedereen er last van dat het jou niet lukt”. Heerlijk als je al zo’n vijf jaar samenwerkt en elkaars mindere kanten kunt zien en uitspreken. 🤣🤣.
Maar serieus, opgeven is soms echt geen optie. Dus weer andere hoezen (zij ogen allemaal hetzelfde) bij elkaar gepakt… en ja…. gelukt! 1 matras klaar. Nog veel te gaan. Na 8 matrassen en heel veel gehannes en heen en weer lopen, hebben wij dus nog een aantal niet complete setjes (maar het komt goed)
Want wat blijkt… verschillende matrassen (niet te zien aan de buitenkant en dus verschillende hoezen… maar echt, het scheelt zo’n 3 cm, alleen in de hoezen.) Ik zeg gekmakend. Morgen weer een dag! En… een organisatiepuntje… In oktober wassen, per setjes en direct weer om het matras!
(Enuhhhh ik had een topdag hoor en ben zeker niet zielig🤣🤣🤣?
Fijne avond!

 

Rachel