Lavendelveld

Wij zijn een agriturismo (boerenbedrijf en toerisme) met onder andere een lavendelveld. Hier willen wij vanaf augustus 2020 eigen lavendelolie van gaan maken.

In december 2019 zijn wij in Loro Piceno komen wonen; op dat moment was er nog geen lavendelveld. Dit was wel een voorwaarden van het hebben van een agriturismo. Zo hebben wij in april 2019 met veel vrienden, 5000 heel kleine lavendelplantjes (Anggustifolia) geplant. Vanaf dat moment hebben wij de planten met veel liefde verzorgd. Met veel liefde en héél veel werk.

Wat houdt dat werk dan precies in? Maaien, maaien, maaien en constant onkruid weghalen bij alle plantjes. Aan het begin hebben wij alles met de hand gemaaid en geschoffeld… tot er een kleine zitmaaier kwam. Met de zitmaaier kunnen wij tussen de meeste rijen doorrijden. Alles wat niet lukt, wordt met de handmaaier gedaan. Tussen de plantjes in halen wij met de schop en de hand al het onkruid weg.

Begin april 2020 hebben wij alle plantjes geknipt; dit zodat de plant een mooie vorm houdt en ook niet houterig wordt aan de onderkant. Als het goed is hebben wij in juni een prachtig mooi paars veld…

In juni 2020 was de eerste keer dat wij lavendel hebben geoogst; Wij hebben er dit jaar olie en lavendelwater van gemaakt. Wauw wat een beleving. Het was weer een nieuw (heerlijk ruikend) avontuur.

Product Kosten
Lavendelwater 200 ml – 5,50 euro
Lavendelolie 10 ml – 14,95

10 ml