Oogsttijd!
Huh? 🤔Dat denkt u nu misschien. Maar op camping44 is het oogsttijd; de oogst van de lavendel. Ons type lavendel heeft de naam Lavandula angustifolia (in de volksmond de echte lavendel). Wij hebben , samen met vrienden, 3 jaar geleden deze plantjes in de grond gestopt toen zij 5 cm g📏root waren. Inmiddels beginnen de meeste planten stukken groter te worden (net als in de mensenwereld blijven er hier ook een paar klein en worden er andere heel groot)(maar dat maakt ze nog niet minder!👨‍🏫).
Het grappige van deze plant is dat 6 weken geleden je er geen stuiver voor zou geven; droog, geen kleur… niets😑. En dan begint de zon steeds warmer te worden, ☀valt er af en toe (met nadruk op af en toe) wat regen🌦… en boem! De plant groeit en wordt een prachtige plant met de kenmerkende paarse kleuren. En natuurlijk de bijbehorende geur.
Nu is het veld echt mooi en het trekt vele insecten🦋🐝🐞 aan. De perfecte plek voor onze gasten om foto’s te maken, lekker te zitten en te genieten van het uitzicht en de geur. Helaas werkt dat niet zo in de wereld van camping44. Wij gaan oogsten👨‍🌾👩‍🌾 en dat betekent de kop gaat eraf! Ik ga uitleggen hoe dat gaat;
men neme een zeis en dan pak je een handvol takken lavendel en snijd je deze af. En dat doe je dan vervolgens 2 dagen lang! Het probleem zit hem in de hoogte (of eigenlijk laagte ) van de plant, waardoor je ofwel moet bukken (au de rug👎) of moet gaan zitten op de kont. Verder is het oppassen voor de bijen, want die zitten vaak te genieten van de nectar als die zeis over hun hoofd schiet. Dan begrijp je dat die steken! (gelukkig werkt lavendelolie heel goed tegen insectensteken).
Vorig jaar kregen wij al hulp van gasten, maar dit jaar was het helemaal een drukte van belang. Echt geweldig hoeveel mensen ons hebben geholpen; niet alleen daardoor sneller klaar , maar ook gewoon gezellig. Aan hen; grazie mille!❤💪!! (oftewel duizendmaal dank).
Nu ligt de oogst voor het huis te wachten op transport. Want vanmiddag gaan wij alles wegbrengen🚚 naar de distilleerderij, waar door een soort stomen de olie uit de planten wordt gehaald.
Vanaf morgen dus weer in de verkoop. Wij hebben twee producten :
-lavendelwater; anti-mug, gezonde gezichtsreiniger (denk ook aan je puberkind met acne👦👱‍♀️), geurverfrisser
-lavendelolie: eerste hulp na insecten steek, emotionele stress, vermoeidheid, depressie, angst, spierpijn, reuma, rugpijn, vastzittende ademhaling of menstruele pijnen.
Als je nu denkt, “goh, wat een mooi spul, dat wil ik ook”, dat kan! Of straks hier op de camping kopen, of nu bestellen en dan komt het later deze zomer naar Nederland! stuur een app/e-mail
Fijne dag vandaag!!!
🚩 ps!!!
Wij hebben weer een plek vrij in de laatste weken van augustus; dat geldt voor een safaritent en een tentplaats! Heb je vrij, kom er dan gezellig bij!! (zelf bedachte spreuk, ik vond hem leuk😁)
#camping_44 #loropiceno #lemarche #kamperen #campingvanhetjaar #anwb #lavendel #italie #bellaitalia #dankzijonzegastensnellerklaarmetoogsten