Goedemorgen, het is dinsdagochtend en soms zijn er van die dingen waarvan je weet…. Daar gaat nooit een einde aan komen. Nooit! Dat blijft altijd maar doorgaan. Je kunt daar gewoon niet mee stoppen. In de vakantie niet (nou ja in ieder geval stukken minder), thuis niet, gewoon nooit! En dat gevoel… ja dat kan je toch helemaal gek maken. Althans mij, misschien hebben jullie dat ook en misschien niet. Misschien hebben jullie je er gewoon bij neergelegd. Dat zou toch heerlijk zijn.
Het gaat om ‘wassen’. Niet jezelf wassen, want daar hou ik dan wel weer van. Nee het ‘huishoudelijke’ wassen. Er zijn nu al drie wassen gedraaid. Nou… “wauw” zul je denken, dat is toch niet bijzonder. Nee dat is natuurlijk ook niet bijzonder, maar wel bijzonder irritant. Wetend dat er nog meer bergen was liggen te wachten… en daarna dus nog meer, want het stopt niet. Het gaat maar door. Aan wassen komt (bij ons) dus nooit een einde. Want net op het moment dat je denkt de was is bijna weg, dan moeten de kamers opgeruimd worden en ja, je raadt het al, de beste plek om het dan op te ruimen is de badkamer (niet de vieze was bak, maar gewoon op de grond. En nee… ik geef niet mijn kinderen de schuld, maar dat ben ik ook zelf, ai… kleding uit, sparen, nog meer kleding uit, sparen en dan….hmmm ok, in de was. Niet echt een goed voorbeeld, maar het gaat steeds beter… Toch Rens?)
Het wassen is op zich niet irritant natuurlijk, want daar hoef je niets mee te doen, maar het ophangen, vouwen, sorteren en in de kast leggen. Ik weet heus wel dat ik nu echt heel erg aan het klagen ben…maar dat is soms gewoon super lekker. Niet alles op Facebook en Insta is ‘leuk’.
Hmmm en weet je, er zijn verschillende wassen. Je hebt van die grote wassen. Handdoeken. Prima, die hang je op en klaar. Wel balen dat als je je wilt afdrogen deze redelijk ‘hard’ zijn. Maar goed, lekker groot en snel, daar hou ik van.
Dan heb je van die ‘te grote’ wassen. Dat is dus beddengoed (en je snapt daar hebben wij heel veel van tijdens ons seizoen). Dat is dan weer te groot en heel irritant om netjes op te hangen en op te vouwen. Sowieso de tweepersoons dekbedden. Nee… wij hebben geen gigantische lijn hangen (dat vind ik dan weer lelijk om tegenaan te kijken). Dus wij hebben wasrekken. Dan kan je denken, tja, dan moet je ook niet zeuren, nee dan heb je wel een punt. Maar toch… beddengoed is dus echt irritant! Ik krijg het ook gewoon niet netjes opgevouwen… hoe doen mensen dit? Vandaar ook dat ik de bedden ‘lekker opmaak’. Best relaxed om je vakantie zo te starten…
Maar… er is natuurlijk altijd een overtreffendere trap. Dat zijn de vaatdoekjes klein maar irritant. Serieus dat is echt iets wat ik het liefste wil ontwijken. (En…daar hebben wij er dus ook super veel van, elke dag opnieuw. Dit omdat Rens het badgebouw super goed schoonmaakt. Hier heb ik ook echt bewondering voor. Dus een compliment is wel op zijn plek.)
Zie ik de vaatdoekjes in de wasmachine gaan…dan ‘zie ik niet’ dat ze er weer uit moeten. Het moet opgehangen worden. Je begrijpt natuurlijk dat ik (wij) geen wasknijpers gebruiken, nog meer werk. Dus die doekjes worden over het rek gehangen en met een beetje mazzel waait het er ook meteen weer af en moet het opnieuw (tja, wat kost meer tijd). Ok, nu ik dit verhaal aan het bedenken ben, hang ik dus iets op, wat er in de verkeerde was zat, ook zo irritant. Het is dus mijn broekpak die nu dus behoorlijk verkreukeld is. Maar ach…dit pak was al iets te groot (best raar na alle brioche crema, wijn en biertjes, maar ja). En ik kan je vertellen dat ik niet nog een keer mijn bovenstuk van mijn pak ga vast zetten met een speld, zodat deze in het restaurant los kan schieten en dat mijn schoonzus ten overstaan van iedereen de speld weer vast kan maken. Dus ach dan maar kreukels in het pak en het pak in de kast. Zo erg is het dus niet dat deze in de verkeerde was zat.
Op naar was nummer 3 van vandaag. En de doekjes, die worden natuurlijk niet netjes opgevouwen maar net als het ondergoed en sokken gewoon in een bak gestopt.
Fijne dag allemaal.
info@camping44.com
0031649909462