Zaterdagochtend… hond uitlaten🐕, samen met Joep ontbijten en dan wat lezen boek/internet. Zo las ik net wat artikelen over de aankomende lente en natuurlijk de zomer☀️. Iedereen staat in de startblokken als het gaat om het boeken van de zomervakantie.
Natuurlijk heb je mensen die liever in Nederland blijven (want mijn voorkeur ligt dan wel in Italie🇮🇹, ik weet heus dat de Waddeneilanden, Limburg, de Veluwe, Amsterdam, etc. ook prachtig zijn), maar het gros wil toch graag de zon en andere cultuur/omgeving opzoeken.
Wij waren “vroeger” ook vanaf de kerstvakantie druk met de zomervakantie⛱ (of eigenlijk vooral ik haha). De meivakantie was altijd al het jaar ervoor geboekt en dan was voor ons altijd 1-2 weken naar het Gardameer (bij San Felice del Benaco, waar wij natuurlijk ook getrouwd zijn). Het plannen van de zomervakantie was ook niet echt veel gedoe… wij waren allemaal 6 weken vrij (alhoewel op een gegeven moment daar maar 5😎 van overbleven) en het werd toch Italie (een keer Frankrijk geprobeerd, maar dat was het niet voor ons/mij). Camping zoeken en boeken, om daarna kijken naar geschikte overnachtingsplekjes. Op de heenreis knalden wij door tot Bologna (camping vlakbij het centrum en dan met de bus de stad in…. Bologna is een echte aanrader! Zo’n leuke en gezellige stad!) en de volgende dag in de middag uitgerust op de plek van de definitieve camping aankomen (moesten natuurlijk nog een tent⛺ opbouwen). Terug (na het weer afbreken van de tent) reden wij eerst tot Como of soms tot Zuid Duitsland (in augustus altijd leuke dorpsfeesten in prachtige dorpjes met mooi weer daar). Daarna uitpakken, wassen en toch altijd weer verdriet om het weer “thuis” zijn… maar… in het hoofd alweer de volgende vakantie naar Italie. Want daar begint eigenlijk al de vakantie… bij de voorbereiding, het inlezen, etc.
Nu is het anders; wij zijn er al! Nu zien wij de berichten via de website/Facebook/Whatsapp binnenkomen van mensen die graag op vakantie willen. “Hebben jullie nog plaats van…?’, “Wij zijn een gezin van 4 en willen graag in een safaritent van…”, “Wij hebben zo’n zin in de zomer en zagen jullie op internet..”, etc.
Fantastisch,🤗 want wij worden (of zijn) nu een onderdeel van de vakantie van velen. Vaak zien wij dat zij vervolgens ons blijven volgen via Facebook, waar wij ons dagelijkse bestaan beschrijven , met diepte- en hoogtepunten, maar ook vertellen over de stadjes/natuur/de stranden/etc. . Er wordt gereageerd (wat wij echt leuk vinden) en er wordt gedeeld (nog leuker , want dan krijgen wij meer bekendheid haha). Nu wij door de gasten zo fantastisch zijn beoordeeld bij “ANWB Camping van het jaar”🏆 en op “Zoover”, is dat aantal volgers alleen maar toegenomen.
Er zijn dan ook al heel veel mensen die al een voorschot hebben genomen op de komende zomer… zij hebben al geboekt voor een kampeerplaats of voor een van de accommodaties. Zij gaan nu al bedenken naar welke stad (Macerata, Fermo, Ascoli, Perugia?), welk dorp (Loro, Urbisaglia, Sarnano?), welk strand (Civitanova, Porto Recanati, Sirolo?) etc. zij straks gaan. Zij kunnen zich verheugen op de Italiaanse avonden🍝 en de wijnproeverijen🍷, op het uitzicht vanuit de tent, de rust, de onbeschrijfelijke sterrenpracht in de late avonduren, het plezier van de kinderen en gewoon het ontspannen gevoel van vakantie!
En wij? Wij genieten nu al van de reacties van jullie en straks hier in Loro Piceno nog meer. Want anderen zien genieten, zorgt bij ons ook voor een goed gevoel!
Maar eerst naar buiten; olijfbomen snoeien. Ook genieten… met je kop in de zon, het prachtige uitzicht en de rust.
Fijne zaterdag allen!!