De bil… ( of: musculus glutaeus maximus, medius, minimus en dat samen met wat vetweefsel)..
Vandaag werden wij alle vier wakker en zeer bewust van dit deel van ons (nog steeds aantrekkelijke👌) lichaam. Niet alleen waren wij ons zeer bewust van deze twee lekkere bollingen door het gevoel, maar ook zeker door de aanwezige blauwe plekken. Nee, geen SM🙈, geen pak rammel, maar een geweldige fietstocht 🚲 door de directe omgeving van ons huis ( en onze camping🏕). En daar wij het fietsen niet meer zo gewend zijn, hadden de bovengenoemde spieren het zwaar te verduren.
Nadat wij al 4 seizoenen gasten vertellen over de fantastische fietsmogelijkheden in de buurt (let op: ofwel getrainde wielrenners, mtb’ers of goede e-bikes) , was het nu onze beurt. Vier emtb’s gehuurd en direct na schooltijd 👩‍🏫 op pad. Eerst even de helmen afstellen en toen knallen🚴‍♂️🚴‍♀️. In het begin nog even klooien met de mogelijkheden, maar al snel hadden wij de smaak te pakken.
Het was opnieuw (de maand oktober had ook juli kunnen zijn qua zon🌞 en temperaturen) heel mooi weer en dus in korte broek en t-shirt. En toen was het genieten; via Loro Piceno, San Lorenzo, Montappone en Sant Angelo naar Gualdo. Onderweg op terrasjes wat gedronken en een ijsje 🍦gegeten.
Wat een genot om hier te wonen; de heuvels, de bergen op de achtergrond, de uitzichten en de prachtige huizen (zoveel is er al opgeknapt ⚒ en staat er weer in de steigers, na de aardbeving van 6 jaar geleden). Over zeer rustige asfaltwegen en grindwegen ( strade bianche) omhoog en omlaag. Af en toe zeer steil, maar dan is de turbo-functie een uitkomst.
Ook genieten is het dat we dit samen met de jongens konden doen. Ook zij genoten.
Tegen de avond ging de zon onder🌄, wat een schouwspel is dat, en werd het frisser. Maar zoals altijd waren wij goed voorbereid; truien mee!
En tja…toen kwamen de glutaeus een woordje meespreken🗯. Zitten werd een crime. Onze tere billetjes zijn geen zadels meer gewend (de laatste keer was in februari op de Veluwe en ook toen dagen kramp). Staan, zitten, anders zitten en weer staan. Niet alleen de billetjes werden een probleem , ook andere loshangende lichaamsdelen vonden het minder fijn (beter om een wat strakkere broek aan te doen haha).
Het werd al donker toen wij Loro Piceno binnenreden en daar besloten wij om bij Miconi wat ravioli 🍝en saus te halen ( gasten weten dat dit een goede en lekkere beloning is na een middag fietsen). ’s Avonds na een alcoholische versnapering gingen de ogen vrij snel dicht, dus even een douche🚿. Daar in het volle licht , getooid in Adamskostuum🤭, zagen wij elkaars blauwe plekken. Hmmm….
Maar dat was het waard, wat een fantastische middag!!
Wil je nu ook op de fiets ons deel van Le Marche verkennen? Dat kan ; je kunt de fietsen huren en deze worden op de camping gebracht en later opgehaald.
www.camping44.com
Ps we zijn inmiddels voor een vakantie in eigen land afgereisd naar Gargano, Puglia. Daarover later meer ( want zoals iedereen begrijpt verliep dat ook anders dan gepland)🙄😎😉