LEUK!!!
Wij staan in AmstelveenZ Magazine!!! Dus iedereen in Amstelveen en omstreken kan dit lezen! Althans als je dat leuk vindt natuurlijk 🤣🤣.

Klik hier voor de link naar AmstelveenZ of lees hieronder het interview!

Amstelveen – In de tv-serie ‘Wij Emigreren’ van SBS6 was afgelopen najaar het emigratie-avontuur te bewonderen van Rens & Rachel van Hilst uit Amstelveen. Samen met hun kinderen Joep en Siem keerden ze rond de feestdagen van 2018 Amstelveen definitief de rug toe, om in het Italiaanse Loro Picenco hun droom na te jagen en een boerencamping (agriturismo) te beginnen.

Rond de afgelopen kerstdagen was het voormalige Amstelveense gezin voor even terug in hun oude woonplaats, om een rondje te doen langs familie & vrienden. AmstelveenZ sprak met het gezin, dat zich met een energieke en enthousiaste instelling door het bewogen eerste jaar heen sloeg. De camera’s van SBS6 legden het avontuur van Rens & Rachel, dat in het najaar van 2019 op tv werd uitgezonden, treffend vast. Een reportage met veel tranen, maar ook met een immer terugkerende lach.

Bekend
De deelname aan het programma heeft Rens & Rachel in ieder geval behoorlijke bekendheid opgeleverd, want het blijkt dat veel Amstelveners de uitzending niet is ontgaan. Voor even terug in Amstelveen – bepakt en bezakt met koffers en rondtrekkend met het openbaar vervoer- werden ze veelvuldig aangesproken en herkend.

Droom
Rens was een geliefde basisschoolleraar in Amstelveen, maar daar kon hij toch zijn ei niet kwijt. ‘Ik kon mij niet helemaal vinden in de manier waarop ik les moest geven’, zegt Rens, die al jarenlang met de droom rondliep om ooit in Italië, waar hij vroeger al werkte, een camping te beginnen. ‘Het was ook echt vooral een droom van Rens,’ benadrukt de goedlachse Rachel. ‘Maar het is inmiddels ook mijn droom geworden hoor!’.

Voorbereiding
Het gezin vertrok eind 2018 zeker niet stel op sprong naar Italië, maar bereidde zich enkele jaren goed voor op het buitenlandse avontuur: een ondernemingsplan werd geschreven en de financiële berekeningen gemaakt. Met de verkoop van hun huis in Amstelveen en de hulp van vrienden en familie kon de spannende en grote stap gemaakt worden naar Agriturismo Camping Quarantaquattro (Camping44), zoals ze de boerencamping hebben genoemd.

Tegenslag
Maar hoe goed voorbereid ook, het gezin kreeg eenmaal in Italië (hoe kan het ook anders) talloze tegenslagen te verwerken. De  hypotheek op hun Italiaanse woning dreigde niet rond te komen, de camping leek in risico-natuurgebied te liggen waardoor diverse vergunningen vertragingen opliepen en dan was er nog een zeer lokale natuurramp (windhoos) die de dag voor de – al vaker uitgestelde – opening van de camping alle tenten de lucht in deed vliegen en een ravage aanrichtte, nog geen 24 uur voordat de eerste gasten zouden arriveren.

Het is een korte opsomming van de soms hachelijke avonturen die Rens, Rachel en hun kinderen meemaakten. Toch zijn ze blij hoe SBS6 het avontuur heeft vastgelegd. ‘We zijn niet neergezet als gekke typetjes,’ zegt Rachel. ‘Het was het eerlijke verhaal.’

‘HET BEVALT ME
UITEINDELIJK BETER DAN
IK HAD VERWACHT’
Rachel van Hilst

Doorzetten
Diverse keren stond Rachel bijna op het punt – betraand en al – haar droom (of toen eigenlijk vooral nog de droom van Rens) op te geven en terug te keren naar Amstelveen, maar toch zette ze door. Was ze voor haar vertrek vooral bang dat ‘ze geen idee had wat ze zou moeten doen op een berg in Italië’, gaandeweg bleek de daginvulling geen enkel probleem. ‘Je bent altijd bezig en er is altijd wat te doen. Het bevalt me uiteindelijk beter dan ik had verwacht’, zegt ze. ‘Het is heel hard werken, maar het voelt niet als werken,’ vult Rens aan.

Het is vooral ook bewonderingswaardig en zelfs een tikje aandoenlijk om te zien hoe de enthousiaste Rens met alle tegenslagen omgaat: door de hele uitzending voel je dat hij zijn droom door niets en niemand wil laten afpakken, maar dat ook hij flink moet slikken bij de tegenslagen; alsof hij het bijna niet wil geloven.

Rens oogt inmiddels als een kind zo bij dat hij zijn Italiaanse droom heeft kunnen waarmaken. ‘Het is zo anders dan Amstelveen. Je leeft altijd buiten, het is bijna altijd mooi weer en als je over de vallei heen kijkt, dat uitzicht doet veel,’ zegt hij tevreden. ‘Nee, ik wil niet terug naar Amstelveen,’ lacht hij. ‘Hoewel het in Amstelveen natuurlijk allemaal heel goed geregeld is. Maar een camping in Italië, dat is echt het leven dat ik altijd wilde.’

Vrienden & familie
Ook Rachel is echt om, maar ze geeft ruiterlijk toe dat ze wel haar familie en vrienden in Amstelveen mist. Anderzijds is ze superblij en trots dat kinderen Joep en Siem het geweldig doen in Italië en hun draai hebben gevonden. Ook Joep en Siem zelf knikken instemmend als ze gevraagd wordt hoe ze het vinden in Italië. Beiden hebben veel vriendjes, spreken inmiddels een heel goed woordje Italiaans en voetballen er lustig op los bij hun nieuwe Italiaanse club.

Voor Rens & Rachel staat het tweede vakantieseizoen voor de deur en ze hebben er veel zin in. ‘Het zal het eerste volledige seizoen worden dat we open zijn. En ja, daar kunnen we natuurlijk niet op wachten.’

Informatie & Terugkijken
Ben je benieuwd of de camping van Rens & Rachel misschien wel jouw ideale vakantieadres is? Kijk op www.camping44.com voor alle mogelijkheden. De eerste aflevering van ‘Wij Emigreren’ is terug te kijken op de website van SBS6 via www.sbs6.nl/programmas/wij-emigreren/ (klik hier)