Gisteren zijn wij terug in de tijd gegaan. Dat deden wij door in gesprek te gaan met Francesca Farroni. Als je iets wilt weten over Loro Piceno, dan moet je met haar praten ( en luisteren). Behalve dat zij veel weet over de geschiedenis van Loro Piceno, is zij ook een fantastische schilder 🎨 en tekenaar (wij proberen haar over te halen om haar tekeningen/schilderijen hie rte verkopen)(van Loro en omgeving). Zij heeft al enkele boeken 📔 geschreven en geillustreerd.
In Huize van Hilst (oeps… sorry Rachel… Huize van Hilst en Hogerwerf 🙄) hebben wij graag wat te doen… dus als wij niet iets te schilderen, timmeren 🔨, graven of sjouwen hebben ( en dan zijn wij ook nog ouders en taxi chauffeurs 🚕(of is dat hetzelfde?) moeten wij op zoek naar iets anders. En dat is nu waar wij mee bezig waren… de geschiedenis 📜.
Loro Piceno is al heel oud en dus is er over ieder huis 🏠, ieder straatje of ieder plein wel wat te vertellen. Francesca nam de hele ochtend de tijd om ons mee te nemen in de tijd. Het waarom komt later weer een keer, maar op deze manier gaan wij toch anders kijken naar het dorp. Nu je weet wat er achter de muren schuilt , qua geschiedenis, dan is het toch nog interessanter.
Nu vond ik geschiedenis altijd al een leuk vak, als leerling en als meester 👨‍🏫 (wat de kinderen er van vonden weet ik niet, maar die zijn niet meer op Facebook (“voor oude mensen, papa”)). Straks als de camping open is, kunnen wij onze gasten van alles gaan vertellen over deze weetjes!
Ga nu lekker genieten van de zwart-wit 📸 en kleuren fotos en straks in het eggie!! Trouwens de gemeente heeft in het dorp ook dergelijke foto’s opgehangen… ga je al wandelend terug in de tijd. Loro Piceno is eigenlijk een openlucht museum, waarin je ook gewoon naar de winkel, het restaurant🍽 of een barretje 🍹 kunt gaan!
Wij zijn open vanaf 20 april dus wees welkom!
www.camping44.com

Rens