Zondag is toch eigenlijk overal nog steeds een rustdag😴… dus dat betekent dat Rachel ook even rust heeft wat betreft het schrijven van haar stukjes. Ik pak deze mogelijkheid even aan om te schrijven over een van mijn grootste “verbaaspunten”; namelijk de toiletbril🚽.
“Een wc-bril, closetbril, toiletbril of kortweg bril is een ovale plaat met een gat erin boven een toiletpot, waar men op zit tijdens het gebruikmaken van het toilet. De wc-bril is scharnierend bevestigd aan de toiletpot. Het gat in de bril kan in sommige uitvoeringen afgesloten worden met een deksel.” (Wikipedia)
Natuurlijk hebben wij op Camping44 ook toiletbrillen , 7 in totaal (en dan nog 2 in de safari-cottages). Deze toiletten🚻 worden optimaal gebruikt gedurende het seizoen (dit jaar vanaf eind april al buitengewoon veel). Onze brillen kennen na de eerdere 3 seizoenen al vele billen😉😏, van alle vormen en alle maten. Dat is ook waartoe zij dienen volgens Wikipedia:
“Het doel van de toiletbril is het verhogen van het zitcomfort. Doordat de bril een lagere warmtegeleiding heeft dan het porselein van de toiletpot, voelt deze (na enige tijd zitten) warmer aan. Ook heeft hij een groter oppervlak dan de porseleinen rand van het toilet, waardoor de zitdruk verlaagd wordt.”
Ook bij ons op Camping44 zit het wel goed met het zitcomfort, gezien het gebruik en de duur van het verblijf bij sommigen. Dat er nog steeds campings zijn waar de toiletten niet voorzien zijn van een bril of waar zelf alleen een gat in de grond zit😲, kan er bij mij niet in (ook al schijnt het beter te zijn om hurkend te toiletteren). Want het toilet is eveneens een mogelijkheid tot rust; even een moment voor jezelf. De een kan een boek of tijdschrift meenemen of misschien zelfs een Sudoko-boekje (ik bedoel dit als hypothetisch en niet als of ik spreek uit eigen ervaring (maar dat begrijpt u allen zelf ook) en weer een ander zit even te dagdromen.
Als er dan toch een bril op zit, gebruik die dan. En niet alleen voor de eerder genoemde rust, maar ook vanwege het hygiëne aspect. Een vrouw zal niet snel boven de pot gaan hangen (inspannend lijkt mij, maar ook onnodig)(tenminste als er een schone bril aanwezig is)(wat dan in Italie helaas niet overal een feit is, denk aan de barretjes🍻), maar er zijn nog steeds vele mannen die denken het van grotere hoogte te kunnen. En dat is gewoon onzin! Het spettert en dat niet alleen op de bril, maar ook op de grond en de muren (en natuurlijk op de blote benen, die natuurlijk in de zomer onder de korte broek🩳 vandaan komen). Niet echt sociaal voor de dames en niet voor de schoonmaker (ikke…). Het maakt hierbij niet uit of de manspersoon nu 1,10 meter👦 is of 2 meter👨‍🦰. En dat geldt ook voor lengte van de “kleine man”📏.
Wikipedia: “Een probleem dat bij aanwezigheid van een bril optreedt is dat als een man staat te plassen, er druppels urine op de toiletbril kunnen vallen. Omdat dit onhygiënisch is, zijn de meeste brillen klapbaar uitgevoerd. Een bekend gezegde is: Heren doe de bril omhoog, dames zitten ook graag droog👩👩‍🦰👱‍♀️👩🏿. Om dit probleem te ondervangen zijn in openbare gebouwen soms toiletbrillen te zien waarin het voorste stuk ontbreekt. Dit komt er deels aan tegemoet dat eventuele druppels💧💧 niet op de bril vallen. Uit het oogpunt van hygiëne is het echter beter dat mannen een toilet zittend gebruiken.”
Daarom zou ik willen gaan voor een nieuwe spreuk: “wat iedereen toch wil, is bij plassen en poepen even zitten op de bril!”. 😎
Ik wil dus vanaf vandaag deze lobby starten. Bij ons thuis staat het toiletgebruik gelijk aan zitten, dus nu streef ik naar een zittend toiletgebruik voor een ieder. Ben benieuwd hoe dat bij u thuis gaat? ❓
Maar nu verder… de brillen gaan ook altijd loszitten. Hoe dan?? Ik kom natuurlijk niet kijken als mensen gebruik maken van de toiletten, maar de vraag blijft… hoe dan?? Zij dit de zogenaamde “draaikonten” of de “wiebelkonten”?
Dus ik heb geen antwoord op deze vraag, alleen zit ik wel iedere dag weer een of meerdere brillen aan te draaien🔧. Dit nadat ik ze wel eerst schoon heb gemaakt, natuurlijk. En dat is nu precies wat ik hierna ga doen…
Ik wens u vanuit het altijd mooie Loro Piceno een fijne dag☀ toe en neem straks de tijd op het toilet!!🚽
ps door annulering hebben wij eind juli ineens een plek vrij voor een tent/vouwwagen!! Zeg het voort!
#camping_44 #loropiceno ##lemarche #schoonbadgebouw #zittendplassen #zomer2022 #kamperen #agriturismo