Ken je dat gevoel van het uitpakken van de kerstlampjes? Die lampjes die je zo mooi had opgerold en die je dan vervolgens nóóit meer uit elkaar krijgt zonder het plezier van kerst al meteen te zijn kwijt geraakt (terwijl het versieren van de kerstboom zo gezellig moet zijn).
Of het het gevoel van het oprollen van de haspel…. whaaaa nu ik dit schrijf kan ik dus niet meer op de naam komen (dus Googelen; oprol elektriciteit)… serieus?!?! Maar goed, een haspel dus. Je rolt het super makkelijk uit, althans, ik dan… maar oprollen ho maar!!! Elke keer opnieuw in de knoop of het rolt ‘in het handvat’! Waarom? Maar ach…
Met deze gedachten in ons hoofd hebben wij een katrol voor de waterslang gekocht, ja super goed idee! Geen lelijke gele slang meer, geen knikken meer in de slang, geen meters lange slang die vast zitten achter allerlei planten, niet helemaal naar beneden met een emmer.
Ja, een katrol, wat een uitvinding! Ok… bij de ferramente dus een katrol met lekkere lange gele slang gekocht. Ok… relaxed! Dat maakt het planten water geven een stuk makkelijker…althans dat zou het moeten zijn. Het uiteinde van de slang wordt aan de kraan aangesloten (lees dit is in de avond rond 23.30 uur) en ja, je raadt het al… alles en vooral ik zeiknat! De slang zit (of lees zat) in het katrol in een gat… en dat schiet er dus steeds af! Maar serieus?! Hoe kan dit? Ok….hup, dat pikkie nog een keer in dat gat. Kansloos! Na dit 3 of 4 keer te hebben gedaan en zeiknat te zijn geworden… toch maar met de emmer over het terrein.
De volgende dag rol ik de slang helemaal uit. Dit op een lekkere volle camping… Gelukkig komt daar de eerste hulp. Dat pikkie wat eerst steeds uit dat gat schoot wil er nu dus niet meer uit. Vol ongeloof bij meerdere mensen. Er zijn meerdere die het wel even willen proberen…de ongeloof bij hen groeit “dit kan er toch niet uit? Wat moet dan van elkaar af? Weet je zeker dat het eraf kan?” “Ja, echt, het kan!
Er komen steeds meer mensen helpen. Nee helaas, zonder resultaat (gelukkig, anders had ik mijzelf heel stom gevonden). Het pikkie laat niet los. Ok… slang er weer aan, kraan aan en daar gaat het pikkie weer. Op wonderbaarlijke manier is het los (iets waar eerder meerdere mensen zo’n half uur mee bezig zijn geweest). De druk erop en meteen knalt die uit elkaar… hmmm je zou het bijna met iets anders vergelijken maar dat doe ik niet… Ok… toch weer pikkie erin en nog een keer die slang oprollen, maar nu met een goed gevulde ‘harde’ slang… dit was een tip! En rollen maar. Ja… dit gaat goed. Fantastisch! Hup kraan uit…kraan weer aan, richten ennnnn…. ja pikkie weer er af! Dit zijn de momenten om helemaal gek te worden! Wat is de reden dat het niet lukt??? Wij zijn toch niet de enige met kerstlichtjes in de knoop, een haspel met zo’n los elektriciteitsdraad of een haspel zonder waterslang? Ok, ok omdat opgeven geen optie is probeer ik het nog één keer.
Met drie man wordt de slang opnieuw afgerold, kraan weer aan… hard én gevuld weer opgerold (zie je het al voor je… allemaal mensen nodig om die slang goed op te rollen “even wachten, een knik, ja kom maar, ja nog een klein stukje, ho, ja toe maar”)…, mij benieuwen of ze ’s avonds om 23.30 uur ook willen helpen… maar de waterslang zit erop… en watergeven, dat proberen we van de week weer met de slang…nu maar weer met de emmer.
(Hmmmmm… ik kon het toch niet laten om het nog even één keer heel voorzichtig te proberen… en ssstttt….het lijkt erop dat het pikkie niet meer uit het gat schiet…nou… op hoop van zegen).
Fijne zondag allemaal.
www.camping44.com
Info@camping44.com
0031649909462