Het was een heerlijke dag! Op zoek naar nieuwe wandelroutes levert mooie avonturen op…
Eerst even 5 minuten met de auto en vervolgens lopen. Na het zoeken van een grote bamboestok en een stuk lopen, werd er een plek gezocht voor de jas. De jas van Joep. Joep die met korte broek en winterjas mee was. Even een zijpad… de jas had hij aangetrokken voor het spelen in hun hut. De hut die zij hebben op het terrein van de buren (logisch als je zelf 5 hectare hebt…mar het gras bij de buren… Dus dat). Maar waarom een winterjas voor het spelen in een hut? Nou wij mochten vanmorgen even komen kijken in de hut… de jas werd gebruikt om lekker op te liggen en gebruikt voor allerlei andere zaken (behalve als ‘jas’). Ok. Nu begrijp ik ook waarom deze zo enorm vies is! Met heel veel fantasie werd er verteld over de hut. Transformaties, tattoos die dienen als, uhmmm ik weet het eigenlijk niet precies meer. Het was een heel lang durend verhaal… Maar het klonk in ieder geval super leuk! En super tof om elke dag naar de hut te gaan!
Ja. De jas. Een oud, verlaten huis werd dus behangen met Joep zijn jas. Met de bamboestok werd de jas heel hoog opgehangen. Nu maar hopen dat de jas er op de terugweg ook nog is. De wandeling werd vervolgd… Eerst over een pad… en vervolgens gewoon door een tja… offroad. Flinke blubber, grote plassen maar een fantastische omgeving en uitzichten. En er is natuurlijk niets leukers dan over de plassen te springen (of er gewoon middenin), vast te zitten in een soort drijfzand en gewoon lekker smerig te worden.
En door en door… maar alles wat je héén loopt, moet uiteindelijk ook weer terug. Maar dat doen we niet, dat is saai. Dus we zoeken een ander pad. “Ja daar is een pad, dat is pas echt avontuurlijk. Wij moeten over ‘een riviertje’ heen.”
Wij zien mensen lopen aan de overkant en verwachten dus een soort bruggetje…dat is er niet. Maar de mensen zijn ook weg. Hmmm ok… dan toch maar over het riviertje heen. En wat is het daar idyllisch. Echt zo’n gaaf ontdekt plekje!! Wij zien onszelf daar al picknicken en spelen in de rivier. Pippa neemt het er nu al van. Net als Joep en Siem. Hup schoenen uit en op blote voeten er dwars doorheen. Er wordt direct gefantaseerd over het openen van ons zwembad en de zomer…
Maar we moeten door. Wij zijn wel aan de overkant maar absoluut nog niet op de goede plek. Het fantaseren over picknicken gaat over in mopperen… want wat wij zien zijn grote akkers. Akkers, die omhoog lopen. En wij moeten dus ook omhoog. Siem wil eerst op zijn blote voeten. Na een paar stappen, toch geen optie. Met de natte sokken de voeten ‘schoongemaakt’ en hup met blote voeten in de schoenen. Akker één omhoog en er volgt nog een akker. Even klimmen en klauteren en door. Nog niet het goede pad! “Ach, achter dat oude huis, daar hangt de jas.” Het geloof verdwijnt een beetje, maar we lopen door. En ja hoor…eindelijk, daar is de auto! In de auto, even een paar grote stenen voor ons terras oppikken en op naar de jas. Hij hangt er nog.
Wauw het was een geweldige leuke wandeling! Wij hebben genoten.
Info@camping44.com