Jajajaja… het is vandaag een bijzondere dag in Italië… namelijk festa della donna! Dat wordt hier vaak groots gevierd. Het wordt terwijl ik dit type zelfs besproken tijdens de Meet van Siem (vrouwen zijn gelijk aan de mannen…en zo is het!💪)
Eigenlijk is het Internationale vrouwendag, maar toen ik in Nederland woonde heb ik er zelf nooit wat van gemerkt… dat kan natuurlijk ook aan mij hebben gelegen😂.
Maar nu als casalinga (huisvrouw) is het misschien extra leuk… 🤣🤣. Een bloemetje of plantje krijgen in de winkels, heel Facebook vol met Mimosa…en zelfs lieve en leuke appjes!!
Ja, vorig jaar gingen Wendy (van Casa Leonori) en ik, ons aanpassen aan de Italiaanse traditie; uiteten met Festa della donna. Helemaal mooi aangekleed, voor wat het waard was (met hakken…wat hier bijna onmogelijk is) gingen wij op pad…. restaurant gereserveerd, want het zal wel vol zijn. Dus daar gingen we… heerlijk een avondje uit! Wij hadden er echt zin in! Op naar Macerata. Hmmmm, eenmaal daar was het wel erg stil! Ok… nou ja… Was het dan toch niet zo groot als wij dachten??? Hoe dan? Dat weekend, had ik meerdere plantjes en bloemen gekregen bij verschillende winkels, de Italiaanse les stond in er in het teken van, dus het was echt wel groot… Maar waarom was er dan geen enkele vrouw??? Waarom geen mooie dames die altijd fantastisch gekleed zijn? Waarom geen vrouwen op hakken, hakken die ik niet eens zittend aan kan? Waarom alle restaurants leeg? Hmmm… ok… Nou ja, ondertussen hadden wij het restaurant gevonden. Wij werden super lief ontvangen!! En waar wij een vol restaurant verwacht hadden, was er helemaal niemand…. maar écht helemaal niemand. Wij hadden het hele restaurant voor ons alleen. Je kunt denken dat dat heel relaxed was, nou ja, dat was het wel…maar aan de andere kant ook helemaal niet! Het voelde best ongemakkelijk… alleen wij! Een restaurant open voor ons alleen. Heel snel bedenken wat je wilt eten, want er is niemand anders waar die lieve dame zich mee bezig kan houden… zachtjes praten…want het galmde natuurlijk in een leeg restaurant.
Maar het was super gezellig! En daar ging het natuurlijk om!!! Wij hebben heerlijk gegeten, gedronken en gelachen!!! Ja, die traditie gingen wij erin houden… alleen dan met heel veel vrouwen en een vol restaurant. Maar helaas, ook dit jaar geen volle restaurants en gewoon thuis eten met man én kinderen😃.
Tja… en waarom was er vroig jaar dan helemaal niemand?! Vorig jaar was namelijk het begin van de lockdown! Op maandagochtend zou de strenge lockdown ingaan en alles op slot gaan… Hmmm, blijkbaar liet iedereen (behalve wij én de restaurant eigenaar) de strenge lockdown al op zondagavond ingaan… Ach het was een avond om nooit te vergeten.
Voor alle dames! Een fijne dag!💛💛💛
Info@camping44.com