Om 06:20 gaat de wekker… ik draai mij nog een keer om en spring dan uit bed ( in gedachten dan, want de realiteit is dat ik met veel gesteun en gekraak mij het bed uit rol). Beneden loop ik langs de douche en verwonder mij weer over dat ouwe, afgeleefde hoofd wat schijnbaar van mij is ( nu heerlijk opgesierd door krassen van de olijfbomen ). Onder een afwisselend warme en koude douche doe ik nog wat rek- en strekbewegingen om echt wakker te worden ( het ophoesten van allerlei groene substanties laat ik hier achterwege). Het afdrogen lukt nog wel zonder thuishulp, alhoewel de tenen een uitdaging zijn… pff ouder worden.
Dan hoort Pippa dat ik mij aan het aankleden ben en komt springend naar beneden. Jas aan ( ja ’s morgens al best fris) en dan naar buiten. Na het dagelijkse rondje (een aan te bevelen stuk wandelen qua uitzicht en rust) kom ik weer binnen. Meestal tref ik daar mijn zoons en altijd fris en fruitige, jonge vrouw aan. Ontbijten.
Daarna komt er een ander persoon tevoorschijn: het jongetje!! We gaan bomen klimmen (olijven), vuurtje stoken, tractor rijden, timmeren, hout hakken, etc etc. Alles gaat vlot en soepel…ik ben weer die jonge, sterke en superaantrekkelijke kerel.
‘S Avonds, na de pijnlijke douche ( verse wonden) moet ik mijn tenen weer afdrogen…kijk weer in de spiegel….pff ouder worden.
Kruip in mijn bed ( naast mij nog steeds aantrekkelijke, jonge vrouw) en zak weg in een droom…. over wat ik allemaal kan en doe overdag. Overdag, wanneer ik leef, woon, beleef die echte droom: een camping in Itali禱, samen met mijn gezin! Love my life, love my job. (En dat houdt in ieder geval de geest jong)