Al in Nederland konden wij ons vreselijk druk maken over de manier van communiceren van verschillende bedrijven. Zeggen dat er snel wordt gereageerd op een vraag of probleem, maar in de realiteit bleek dat vaak anders😢.
Zo hebben wij er 9 (er worden kinderen in z’n periode gemaakt, gedragen en ter wereld gebracht…en zoiets heeft dan nog lekkere en leuke momenten(behalve dan die bevalling , want is toch wel een dingetje, schijnt?!) maanden over gedaan om een betaalrekening bij de ABN op te zeggen… Netjes via een e-mail (en zelfs ook nog een brief) gecommuniceerd , antwoord gekregen (“uw verzoek is binnengekomen en het is per direct in orde gemaakt”) om vervolgens een maand later te zien dat er gewoon weer rente werd afgeschreven. En iedere keer weer een andere welwillende dame of heer aan de telefoon. Uiteindelijk is het gelukt en was de ABN zo netjes om een bloemetje🎉 op te sturen.
Ook kochten wij een bank, een glazen pui (aaaah!!!!😣), een bed, etc.) waarbij van alles misging, maar vooral de communicatie! Och wat was het allemaal vervelend voor ons, maar als de telefoon neergelegd werd kregen wij het gevoel dat ergens anders in het land vreselijk gelachen werd om die twee uit Amstelveen.
Vanaf het moment dat wij in Loro Piceno gingen wonen bleek ook in Italie dit een dingetje… (een verrotte paal van de ENEL werd na 8 maanden vervangen, wij wachten al een jaar om de bewegwijzering naar een camping, etc. etc. ).
Onze volgers zijn bekend met de problemen omtrent de wisseling van het Nederlandse naar Italiaanse kenteken🚗 (nu is het grappig, maar toen een nachtmerrie) of het inschrijven hier bij de KvK. Echter wij zijn Rachel en Rens niet als er niet meer is:
Voor de elektriciteit zijn wij aangewezen op de GSE (ivm de zonnepanelen). Geen kantoor waar je heen kunt, maar een doolhof van letters in de vorm van een website. Na maanden is alles eindelijk alles op onze naam (nou ja bijna alles, maar wij zijn steeds vaker gelukkig met 80%). Vandaag wel weer een berichtje gestuurd,, want op onze laatste vraag (onbenullig iets “waar blijft ons geld?”) is ook alweer een week niet gereageerd…😏
Toch gaat het vandaag vooral om onze (vooral die van Rachel, daar zij er echt al maanden mee bezig is) irritatie richting het bedrijf Camaloon.
Rachel heeft mooie etiketten ontworpen voor op onze olijfolieflessen, de zelfgemaakte jam en natuurlijk op onze lavendelproducten. Via de website besteld en betaald (zo lijkt het heel simpel, echter eerst moesten de etiketten opnieuw worden gemaakt daar zij op een ander soort papier zijn gaan werken en dus (?) de logo’s niet hadden opgeslagen). Eerst moet Rachel bijna smeken om überhaupt een verzending en daarna om een track&trace. Niet 1 of 2 e-mailtjes, maar vele tientallen. Uiteindelijk was er een vriendelijke werknemer, Jaimy, die echt reageerde en handelde. Het pakket kwam in Italie, kwam in Civitanova, kwam in Loro Piceno en….. ging weer terug naar waar het vandaag kwam!! Het adres kon niet worden gevonden? Loro Piceno?? Iedereen weet waar wij zitten en wie wij zijn….
Rachel weer achter de computer💻. Niemand reageerde, totdat Jaimy weer op de lijn zat. Alles werd geregeld (moesten wel extra betalen voor een hernieuwde verzending) tot het bericht: “alles is klaar voor verzending”… sindsdien is het stil. Vorige week reageerde ene Amin ( “sorry to hear this, I’m gonna take care of it” en “Jaimy is on holiday”) , maar nu is het weer stil vanuit Camaloon.
Het is toch niet zo raar om te verwachten dat je krijgt waar je voor betaald? Het is toch niet zo vreemd om antwoord te krijgen op een vraag die je stelt? Nu alles via de computer gaat, lijkt dit niet beter te gaan.
Wanneer je daadwerkelijk contact hebt met de persoon kun je er moeilijker onderuit (ik zie het helemaal voor mij: “kapper, ik wil graag een korte coup” en dat de kapper dan gewoon een kopje koffie gaan zitten drinken en niets doet… Of bij de groenteman “ik wil graag tomaten en een bloemkool, om dan broccoli 🥦en appels te krijgen).
Ik sla door, ik weet het…. ik ga nu ook naar buiten. Wat bouwen en sjouwen, want ik heb beweging nodig. Weer niet goed geslapen😴in mijn oude bed, want tja dat nieuwe bed (uitgezocht, betaald, ontvangen en weer teruggestuurd (“oh, dat kan natuurlijk niet door het trapgat. Hebben zij dat niet gezegd bij de aankoop?”) is ook zo’n irritatiefactortje!!
Fijne dag allen…
ps mocht je ooit het gevoel hebben dat wij, camping44, je niet vriendelijk of klantvriendelijk hebben benaderd/behandeld? Neem dan direct contact met ons op , sturen wij een bloemetje of “zullen het zo snel mogelijk op gaan lossen. Wij komen bij u terug!”
Ps Iets bestellen bij Camaloon? Gewoon niet doen!
ps alle bestelde olie komt echt ooit naar jullie toe, met een etiket!!