Wij wonen nu een dikke twee jaar in Loro Piceno. Behalve de ellende rondom corona, hebben wij het prima naar onze zin. De omgeving is mooi, de jongens hebben (en doen) het goed op school, het weer (niet onbelangrijk) is meestal fantastisch☀ en ook het “nieuwe” werk bevalt prima.
Natuurlijk blijven wij Nederlands; dus wij kopen iedere week een kilo kaas🧀, eten hagelslag op brood, ontbijten met brood, de jongens gaan op Hollandse tijden naar bed, na het eten een goede bak met yoghurt, etc. Toch hebben wij ons ook andere gewoontes aangenomen: wij eten ’s avonds best wel laat (al komt dat ook doordat wij vaak gewoon vergeten ons voor te bereiden op deze maaltijd (“heb jij de vlees uit de vriezer gehaald?”, “wij hebben niets meer in huis”, “ik wil pizza🍕/ravioli, pasta!”)), drinken wat meer alcohol (aperitivo) , leggen ons sneller neer bij vertragingen/bureaucratie (piano, piano!) (we mopperen er nog wel om hoor), maken vaker een wandeling (passeggiata) door de omgeving en….
drinken meer koffie (tenminste Rachel). Voor de corona brachten wij de jongens naar school en dan dronken wij daarna een kopje cappuccino☕ of Latte Macchiato in een van de plaatselijke barretjes (Loro Piceno heeft er drie: Bar Renata, Bar R-S Caffe en Bar delle Logge) en aten een brioche🥐 . Gewoon een goed begin van de dag, net zoals de “andere” Italianen (dus met suiker, staand en tegelijkertijd ook een blik in de Gazetta dello Sport); heerlijk😄!
Tijdens het seizoen was dit niet mogelijk en dronk Rachel haar kopje, na het schoonmaken van het zwembad en het aanvullen van de ijskasten van de bar, bij het terras. Dit vaak samen met de vroegere vogels op de camping (de hardlopers, de fietsers, de ouders van heel jonge kinderen🥱, de wakker gesnurkten en de mensen met een volle dagagenda).
Helaas is nu alles anders (het was een tijdje “geel” en toen kon het nog wel zoals “vroeger”) en komen wij dus minder in het dorp voor dit soort dingen😕. Maar dat betekent niet dat Rachel haar kopje Latte Macchiato niet meer drinkt. Ondanks dat wij niet open zijn, is het wel druk (misschien wel te druk?!). Dus wanneer de jongens naar school zijn en wij weer aan het werk gaan, maakt Rachel haar glas (kan natuurlijk meer in😋) klaar.
Even later zijn wij dan ergens op het terrein aan het werk; bij de cottages🛕, het chalet, het lavendelveld, de olijfbomen, het terras of elders. Het maakt niet uit waar, maar het glas Latte Macchiato is er bij. En vaak aan het einde van de dag staat of ligt dat glas nog ergens, als getuige van ons harde werken en van deze aangenomen gewoonte.
Straks als wij weer open zijn, drinkt Rachel haar kopje weer bij het ( nieuwe) terras. Kom jij ook bij ons en met Rachel meedrinken (mag ook een Espresso☕ of Americano zijn of later op de dag een biertje🍺 of wijntje🍷) dit seizoen?
Doe je ogen dicht… en zie je zelf staan/zitten op ons terras, uitkijkend over het dal met de olijfbomen en het lavendelveld, kijkend naar de bergen in de verte en genietend van de opkomende en al warme zon. Heerlijk met andere gasten of met ons pratend over de mogelijkheden van die dag/week….
Wat denk je? Vandaag nog even kijken naar de beschikbaarheid?
Fijne dag!! (wij gaan weer naar buiten en Rachel met haar glas in de hand)