“pfff…. Bijna, nog een klein stukje!”, “echt??…. “😓😛
Zo was een groot deel van de conversatie afgelopen week tijdens een prachtige fietstocht door de mooie omgeving van onze agriturismo. De tocht maakte ik samen met Marnix🚴‍♂️, een van onze trouwe gasten (samen met Ilse, Sam en Evi), met wie wij bevriend zijn geraakt (nou ja van onze kant voelen wij vriendschap, maar wij weten natuurlijk niet of zij dat ook voelen.. tja nou worden wij wat onzeker🤔🙄. Zo hebben wij nog meer gasten die wij als vrienden zijn gaan beschouwen, maar ja… jeetje … uh..😧).
Maar goed wij gingen fietsen op van die mountainbikes die vroeger nog populair en stoer waren. Nu zijn er de e-bikes… die natuurlijk wel handiger zijn in deze “heuvelachtige”⛰⛰ omgeving. Helaas kon ik niet op de MTB (afkorting voor de eerder genoemde mountainbike)( jaja, bijna 50 maar nog steeds up-to-date💪) van Ilse, daar mijn “klikschoenen” niet pasten (sowieso een uitdaging daar er een deel van de trapper ontbrak (dus respect voor Ilse Jansen👱‍♀️die de dag ervoor een rondje op deze fiets had gemaakt). Snel de fiets van Joep gepakt en toen naar het dorp. Om , voor mensen die wel eens bij ons hebben gekampeerd, bekende redenen sloegen wij het eerste stuk naar boven over.
De route heb ik vorig jaar zelf uitgeschreven, maar je kunt pas gasten echt goed iets vertellen over zulke zaken na eigen opgedane ervaringen. Eerste stuk; heerlijk, alles omlaag over lege wegen👌. Oppassen bij de bochten en de steile stukken en natuurlijk om de grindwegen (“strade bianche”). Beneden, dwz bij de rivier, een stuk langs de rivier door het Parco dell Abbadia di Fiastra. Wij natuurlijk nog monter en stoer in onze strakke broeken en puike helmpjes🚴‍♂️🚴‍♂️.
Direct na het park sloegen wij af en knalden tegen een muur, alhoewel deze als weg op de kaart stond. Zeer moeizaam en in ons laagste verzet kwamen wij boven… bij een villa…Ai! Te vroeg afgeslagen en dus verkeerde weg. Terug was niet zomaar naar beneden fietsen; zo steil dat wij met voetje aan de grond en zigzaggend omlaag gingen.
De volgende straat was beter, echter nog best flink klimmen. Dan het dorp Petriolo. Prima voor een verfrissing op een terrasje (meerder mogelijkheden, maar aan het eind van het dorp ligt ook een mooi terras met uitzicht). Na deze korte stop weer verder en opnieuw te vroeg afgeslagen… een witte weg steil naar beneden. Wij besloten te lopen, maar na 5 minuten dacht ik… ”kom op, dat moet toch kunnen?!”. Nou na 5 seconden in het zadel, dacht ik er anders over. “Aaaaaaaaaaaaaaah!” Met een rotvaart omlaag en voet aan de grond (ik voelde de vlammen in mijn zolen slaan). Beneden aangekomen bleek de weg dood te lopen… dus tja u raadt het al: weer terug. Bijna lukte het om omhoog te klimmen, maar de jongedame👩🏽 in haar tuin die ons stond te bekijken (zoals al eerder beschreven… echt aantrekkelijk zagen wij eruit!).
Daarna volgde de goede weg en was het een tijdje lang gewoon heerlijk fietsen en genieten van het landschap🏞. Tot wij weer een weg om zagen doemen; vrij steil en vooral heel lang. Maar wij slaagden erin. Als beloning volgde er een mooie tocht over een kam en daarna een afdaling door het bos, langs prachtige villa’s🏡🏡.
Helaas bleek er een weg afgesloten en moesten wij omfietsen. Dat bleek vooral omhoog, richting Mogliano (ook leuk om te bezoeken). Daar beloofde ik Marnix dat het nu vooral afdalen was en dan nog maar een klein stukje omhoog naar Loro Piceno. Helaas blijkt het in de auto vaak meer en langer afdalen dan de werkelijkheid😎. Helemaal kapot kwamen wij aan in Loro Piceno….
Trots op ons zelf en moe, kwamen wij weer aan op de camping. Daar wachtten onze vrouwen op ons om ons te overladen met complimenten, zoenen❤ en een fris drankje🍻… Nee!! “Jullie zullen wel de hele dag op het terras hebben gezeten!”, “Laat mij je adem ruiken”…. 😥
Alora… gelukkig weten Marnix en ik beter! Bedankt Marnix , het was een topdag!
Deze of een andere tocht maken? Dat kan; op de eigen e-bike ( is stukken handiger) of een fiets huren (worden op de camping gebracht door het verhuurbedrijf).
Le Marche is fantastisch ; op de fiets, wandelend🚶‍♀️🚶‍♂️, zonnebadend⛱ , shoppend🛒👜👞, etc.
In juni , eind augustus en september hebben wij nog plek en dan is het heerlijk toeven!
Of boek alvast voor t zomerseizoen 2023📆💻, voordat het te laat is😉!
www.camping44.com
#camping_44 #lemarche #campinglife #bellaitalia #zomer2022 #kampereninitalie #agriturismo #campinginitalie #fietsen #loropiceno