Goedemorgen,
het is vrijdagochtend…Ken je dat moment dat je eigenlijk wilt genieten van de sneeuw en het prachtige weer… maar dat je ergens ook gewoon baalt dat de sneeuw ‘nu’ is gevallen. Zoals Siem vanmorgen in de auto zei; “waarom niet gewoon met kerst?”. Ja, hij heeft gelijk…waarom nu? Waarom precies op het moment dat wij uren op onze knieën hebben gezeten om de vlonder te schuren, te lakken en de laatste laag erop te doen. Hmmmm helaas dus niet overal die laatste laag gelukt… kwestie van de lak was op en geen nieuwe bij de ferramente en het werd koud. Conclusie… wij hebben dus witte sneeuw met bruine lak. Ai. Dat wordt weer op de knieën, schuren, lakken en de laatste laag. Ach…zo erg is dat natuurlijk niet, wij houden tenslotte van dubbel werk. Twee dagen geleden ook lekker op de knieën om de badcel in huis te verven (het hele huis toch al op zijn kop, dus dan maar ook die badcel, de afwasmachine is er tenslotte ook uit), om te beginnen met de tegels op de muur. Uiteraard allemaal filmpjes gekeken en opgezocht of dit wel mooi zou worden. Ja, dit kan, geen probleem. Dus hup verf uitgezocht, Rens de hele badcel schoongemaakt en ik dus op de knieën om te verven. Redelijk trots na de eerste laag… hmmm… ok, na 2 uur mocht het opnieuw geverfd worden. (er is waarschijnlijk een verschil tussen verven en schilderen, nou dat verschil ken ik niet dus ik hou het op verven). Maar goed 2 uur later dus die tweede laag. Op dat moment kwam ik tot de ontdekking dat er een ‘paar plekken’ waren met druipers…maar hoe dan? Nergens druipers, behalve bij die ‘paar plekken’. Best raar. Ik moet dus beter concentreren en opletten. Tweede laag erop, wauw echt cool! Dat is het niet douchen wel even waard. Gisteren vol enthousiasme richting de badcel… buiten alles prachtig wit, net als de tegels onder het geverfde deel, bij die ‘paar plekken’. “Ohhhh nee, nog meer druipers’ op die plekken. Hoe kan dit nou? En niet een paar druipers maar de verf is gewoon gaan ‘lopen’. De irritatie was uiteraard al gewekt. Overal prachtig en goed gelukt, al zeg ik het zelf, behalve die ‘paar plekken’. Tja… die paar plekken zaten tegen de buitenmuur en naast het raam. En buiten natuurlijk behoorlijk koud en dus is de verf gaan druipen. Opnieuw een gevalletje… extra werk (en lees, misschien wel erger; extra dagen niet douchen). Ja, ik wacht nu natuurlijk weer tot het warm wordt.
En zoals jullie misschien wel weten wordt ons woonkamer nu opgeknapt. Peter is daar druk mee, maar ook hij baalt vreselijk van de prachtige witte sneeuw! Die zitten dus ‘vast’. Hij verveelt zich kapot. De weg naar hun huis is dus ook prachtig wit en lekker glad… whaaaaa wat vreselijk hé! Maar goed het deel wat moest drogen in huis schiet natuurlijk ook niet op, vanwege de koude muren…dus stucen was sowieso nog geen optie…maar je vervelen is ook vreselijk…
Rens is nu even ons pad aan het vrijmaken want als het goed is komt vandaag (als het goed is, want nu ik dit schrijf is het vragen om problemen) de keuken. Ach deze zetten wij gewoon midden in huis tussen alle rommel. Hahahaha, ergens is het allemaal wel hilarisch. Gisteren de tv (want beneden wel aansluiting en Ajax dus prioriteit) weer op de grond in de woonkamer gezet, buiten gekookt (-3 graden) en gewoon lekker knus op de bank gegeten tussen alle bende. Zoals al vaker gezegd… dit zijn de verhalen voor later.
Ach, nee ik klaag niet… ik noem gewoon de feiten op. Want bovenal is het prachtig…alleen een beetje op een zeer ongelukkig moment.
Fijne dag…
Info@camping44.com
0031649909462