Vroeger keek je van die films 🎬🎥uit de Verenigde Staten met daarin van die rijke vrouwen die droomden over de poolboy (de jongen/man die het zwembad schoonmaakte, etc.). Natuurlijk gebeurde in de film altijd het onwerkelijke; de poolboy werd echt verliefd ❤op die rijke (vaak oudere) vrouw (of tenminste belandde in bed met haar).
Op Camping44 hebben wij geen poolboy, maar wel een poolgirl🩱. Iedere ochtend staat zij vroeg op (zij gaat namelijk ook eerst de verse broodjes 🥐🥖halen voor de gasten) om het zwembad klaar voor de dag te maken. Dat klaarmaken is niet zomaar even het hekje opendoen en wat vegen.
Een zwembad geschikt voor gebruik houden is nogal een secuur werkje. Zo moet natuurlijk het water schoon zijn… iedere dag waait de wind er stof, zand, insecten🦟, blaadjes, etc. in. Daarvoor heeft onze poolgirl de stofzuiger. Echt niet eenvoudig daar er in de liner kreukels zijn ontstaan (door gebruik, temperatuurverschillen) en laat rotzooi nou net zich verstoppen op die plekken. Verder helpt het niet wanneer net ingesmeerde kinderen het water ingaan; Nivea klontert samen met de lange haren en verstopt de pomp (en nee dit is geen jaloerse opmerking van een man zonder veel hoofdhaar).
Verder moet de poolgirl zorgen voor de pH-waarde en de chloorwaarde. Iedere dag controleren met een chemisch stofje🧪 en er vervolgens op reageren. Die waarden variëren enorm en dat komt door het aantal mensen in het bad, de temperatuur, het weer (onweer is dramatisch voor de waarden📈), etc. Wanneer de waarden niet goed zijn, dan moet er weer chloor of pH plus (of min) bij. Dan gebeurt dan vooral ’s avonds laat.
Wanneer de waarden net even niet goed zijn, dan komen er algen…de groene aanslag. Daarvoor heeft de poolgirl weer een ander spul. En uiteindelijk ook een schrubhandschoen om de liner schoon te schrobben.
En dan is het zwembad schoon en klaar voor gebruik… tenminste als het waterpeil op orde is… de hoge temperaturen zorgen voor een verdamping van het water. Waterpeil te laag? Dan doet de pomp het niet meer.
Oh en dan moeten de strandbedjes klaar worden gezet en de prullenbakken🧺 geleegd.
Het ziet er dus misschien idyllisch uit; de poolgirl die al ’s ochtends vroeg heerlijk in dat water staat met het fantastische uitzicht ⛰ en de langzaam opkomende zon🌝. Het is gewoon hard werken en veel stress om te zorgen dat al onze gasten👧👦🏼🧒🏿 iedere dag weer heerlijk kunnen afkoelen / spelen in dat schone water.
En het allermooiste van dit verhaal? Deze poolgirl stapt iedere avond gewoon in bed met de iets oudere eigenaar👴 (we laten even weg dat de poolgirl in deze ook gewoon eigenaresse is)… sommige scenes kunnen ook in het echt uitkomen.
Wil je ook van dit zwembad en het uitzicht komen genieten? Kijk dan eens op www.camping44.com. Misschien niet meer voor dit jaar (alhoewel eind augustus en september nog mogelijk zouden kunnen zijn), dan misschien al voor 2023🗓 (boekingen komen al binnen!!).
Fijne dag allemaal, ik ga even een kopje thee☕ drinken met de poolgirl!
#camping_44 #agriturismocamping #lemarche #loropiceno #zwembad #kamperen #opvakantiemetkinderen #vakantie2022 #nualboekenvoor2023 #italia