Verjaardag…🎉🎈
Een verjaardag vier je… weer een jaar verder, weer veel herinneringen erbij en soms ook gewoon omdat je een feestje leuk vindt. Net zoals bij mensen is ook onze agriturismo-camping ieder jaar jarig. Vandaag zijn wij 4 jaar oud. Dus eigenlijk zijn wij nu “kleuter”👱‍♂️👱‍♀️. We kunnen steeds beter zelfstandig naar de wc🚽 en ook het eten gaat steeds beter. We leren iedere dag meer woorden en tussen de middag hoeven wij niet meer naar bed (tenminste als het zo warm is en wij zijn best moe… dan gaan wij toch weer even liggen😴… maar dat mag als kleuter nog , soms).
4 jaar … bizar hoe snel de tijd gaat. Toen wij aankwamen in Loro Piceno was er nog heel veel werk💪 te verrichten. Het terrein was verwaarloosd en totaal niet geschikt voor een camping. Wij zagen het en wij wisten waar wij naar toe wilden. Nu, na 4 jaar , lijkt het steeds meer op een camping. De kampeerplaatsen liggen er mooi bij (nou ja… beetje kaal want ook het gras heeft het zwaar daar het al maanden niet echt regent☀), het badgebouw en zwembad 🤽‍♀️krijgen lovende kritieken, de bar en terras zijn populair, net zoals de Italiaanse avonden en de wijnproeverijen🍷.
Maar net als bij kleuters moeten en mogen wij nog veel leren. Leren van ervaringen die wij zelf opdoen en leren van de ervaringen van onze gasten.
Een kleuter gaat naar groep 1 en moet dan volgens het onderwijssysteem beginnen met een andere manier van leren. Er worden al toetsen afgenomen en de kleuter moet steeds vaker op een stoeltje 🪑zitten. Wij willen graag nog gewoon net als vroeger lekker naar de kleuterschool; gewoon de poppenhoek🤴 in of naar de zand-watertafel. En soms een dagje lekker bij mama thuis blijven. Gewoon lekker fröbelen.
Misschien is dan niet alles perfect, maar het past wel bij ons en onze leeftijd. Gelukkig gunnen onze gasten ons dat gefröbel ook… sterker nog zij lijken het ook te waarderen.
4 jaar… dat is nog best jong en dan toch al 2x Anwb Camping van het jaar🏆 (dankzij onze gasten), mooie reviews, een topbezetting, veel “terugkeerders” (dus gasten die al voor de 2e, 3e , 4e of zelfs 5e keer terugkomen!!), een dorp met tevreden middenstanders (ook deze week weer volle terrassen en restaurants).
4 jaar… zoveel herinneringen; zowel mooie als minder mooie. Van een verschrikkelijke windhoos, tot een gezellige Italiaanse avond. Van de modderschoenen na een regenbui 🌧tot alle vrolijke kinderen in het zwembad. Van mensen met autopech🚗 tot mensen die blij toeterend weer terugkeren na een jaar. Van een kind bij de huisarts👩‍⚕️ tot de vele foto’s die wij ontvangen rond Kerst (met een fles van onze olijfolie of een fles Saputi wijn). Van die ene negatieve review tot de nu al binnenkomende boekingen voor 2023📅. Het zijn er gewoon teveel om op te noemen.
Gasten zeggen weleens “je moet een boek 📖 schrijven”, maar daarvoor zijn wij nog wat te jong. Op je 4e moet je nog gaan leren lezen en schrijven. Misschien later als wij groot zijn.
Voor nu… we drinken🍷🍺🥤🥤 er straks wat op en willen hier direct al onze gasten (die geweest zijn en nog gaan komen) hartelijk danken. Nu gaan wij weer fröbelen!!