Wow… het is alweer vrijdag… en dan denken jullie misschien dat wij niets gedaan hebben afgelopen week omdat wij niets gepost hebben. Nou… dat is natuurlijk niet waar 😉. Wij doen eigenlijk van alles.
Van alle administratie (lees financiën…whaaa) tot aan de olijven (tussen de buien en de mist door, zoveel mogelijk plukken). Het kopen van een nieuwe wasmachine (helaas heeft de onze het begeven), het meezoeken naar een nieuwe school voor Joep (ja… want jeetje hij gaat volgend jaar gewoon al naar de middelbare… dit jaar dus nog even heel veel knuffelen met hem… ook al wil hij dit nu al niet meer…hmmm), reageren op alle boekingen, zoeken naar Teiger en vervolgens naar de dierenarts met hem en het leeghalen van de chalet. Ok Rachel, kan het nu ook even rustig.🤐 Ja natuurlijk!
Ok. Financiën, tja wat zal ik hierover zeggen. Altijd spannend en lastig, maar extra leuk dat wij dit jaar dus 2 nieuwe safaritenten hebben gekocht!!! Zo blij mee. Wij hebben 2 mooie houten safaritenten gekocht via Outstanding, nu al zin om ze op te gaan zetten. Best veel werk, maar dit gaan wij flikken!
De olijven… ja, die hangen daar maar, die willen wij er zo graag af hebben, net als de rest van Le Marche, maar ja… het weer laat ons een beetje in de steek. Ach ‘vroeger oogsten ze eind december ook nog’, dus eigenlijk geen reden voor paniek. Maar vandaag. Vandaag dan is onze laatste dag. Wij hoeven nog maar 12 bomen… Go Go Go. Dus zo gewoon in de mist naar buiten, laarzen aan en knallen (niet heel goed voor de bomen…maar goed. Dit zijn zo’n beetje de ‘laatste verwaarloosde bomen’, dus deze krijgen dit jaar extra aandacht bij het snoeien).
Kopen van een nieuwe wasmachine; hmmm baal. Gekocht, wordt waarschijnlijk vandaag geleverd. Ach wij hebben de wasmachine van de camping naar boven getild…dit omdat wij het water niet weer opnieuw aan wilden sluiten (en wij ook stiekem niet de juiste kraan kunnen vinden die ‘alleen’ voor de wasmachine is). Dus na veel zoeken besloten te gaan sjouwen. Hup naar boven met dat ding. En oohhh wat heerlijk zo’n goede wasmachine. En daar staat de oude dan… vol met was te kijken naar de andere wasmachine en lachend dat deze niet meer open kan. Ja klein detaille… hij gaat niet meer open… hmmm…Ohh wat zal het lekker ruiken als de was er ooit nog uit kan. (dus tips zijn welkom🤣).
En dan de nieuwe school van Joep. Bizar gewoon, volgend jaar al naar de middelbare. Waar wij in Nederland ‘precies’ wisten waar het over ging is het voor ons ook een zoektocht. Wel weer leuk en tegelijk ook best spannend. Met zijn voorlopige advies op zak is de eerste open dag gepland…Rens gaat mee, want ik het kader van Corona mag er maar één ouder mee… Spannend!
Alle boekingen. Ja. Zo gaaf dat er al zoveel boekingen binnen komen. Worden wij gewoon blij van!
En dan Teiger…die kat met gebruiksaanwijzing. Die was dus al twee dagen kwijt, met zijn vieren al een aantal keren gezocht… lopend met een bakje met eten in onze handen (worden natuurlijk voor gek verklaard door de buurman), maar helaas geen gemiauw… niets… Tot gisteren het moment dat Rens een heel zacht geluidje hoorde. Ok deur bij de buren verder opengemaakt (meteen even gekeken hoe het er van binnen uitzag…ok… interessant) en daar lag hij opgerold in een hoekje verstopt. Joep kwam aanlopen met Teiger in zijn hand en ja… daar kwamen mijn tranen…ik was super blij dat hij weer terecht was! Naar de dierenarts, 40 graden koorts, flinke ontsteking en vermagerd. Aldus één van de huisdieren. Met 3 prikken en een kap op zijn kop weer naar huis.
Het leeghalen van de chalet… Ja, dit is echt een pijnpuntje! Zo balen! Met veel pijn en moeite gebouwd en nu weer alles aan het afbreken. Ik kan je vertellen dat dit een stuk sneller gaat dan opbouwen😂. Echt zuur hoor! Geen toestemming, dus geen keuze! Dit wordt zeker vervolgd…
Nou, dit en nog veel meer doen wij in een mistig november.

Fijne dag allemaal.
Rachel